Smaak en Smaaksturing
 

Ondervoeding bij senioren is in Europa het tweede belangrijkste voedingsgerelateerde probleem voor de volksgezondheid. De oorzaken zijn gekend, maar de oplossingen ontbreken. Daar komt verandering in.

  • Met de actieve steun van de Vlaamse Regering, Kabinet van Patricia Ceysens, gewezen Vlaams minister van Economie, Ondernemen, Wetenschap, Innovatie en Buitenlandse Handel enerzijds en
  • van internationaal gerichte bedrijven Danone, Java, Medirest, temp-rite International, Unilever en
  • het OCMW Tienen als eerste pilot en
  • het OCMW Herentals als benchmark en de vzw Zonnewende in Aartselaar als tweede pilot

ontwikkelt de vzw S3 een methode om via selectieve smaaksturing en gerichte omkadering, ouderdomsondervoeding en malnutritie bij senioren aan te pakken o.l.v. de Voreca Management School Leuven.

Het project S3 loopt tot 2012 en zal naast het ontwikkelen van een methode ook een antwoord bieden op de behoefte om lekkere, gezonde en veilige maaltijden vlotter beschikbaar en betaalbaar te maken voor een specifieke en kwetsbare doelgroep: de senioren.

met de steun van de Vlaamse Regering